Boerenmarkt

Voor de eerste keer heeft de Boerenmarkt plaats op een zondagnamiddag in plaats van zaterdagvoormiddag. De reden is eenvoudig, aansluiten op zo een dorpsfeest is een mooie kans om de standhouders in de kijker te zetten. Het kerkplein van Veltem en omliggende straten worden omgetoverd tot een gezellige markt met heel veel lokale producten. Naast de verschillende kraampjes komt er ook Soep op de stoep en zet de gerenoveerde Voedselbank in de Pastorij zijn deuren open voor het grote publiek.

‘De landelijke gilde was een erg actieve vereniging', vertelt Nele Vicca (mede-organisator Boerenmarkt), ‘Voorzitter Gerd Hüwels organiseerde jarenlang de boerenmarkt maar heeft beslist het vanaf dit jaar wat kalmer aan te doen. Wij gaan tijdens deze markt de voorzitter in de bloemetjes zetten voor zijn jarenlange inzet’. Hij heeft de vaandel doorgegeven aan een aantal enthousiaste inwoners die zijn Boerenmarkt voortzetten.

Wil je graag standhouder worden op de boerenmarkt? Mail dan naar boerenmarktveltem@gmail.com.

Rommelmarkt

Geen dorpsfeest zonder een echte rommelmarkt. Wens jij graag in te schrijven voor de rommelmarkt? Schrijf je dan vòòr 18 oktober in via rommelmarktveltem@gmail.com.

Het inschrijvingsgeld bedraagt 5 euro per standhouder. Na inschrijving ontvang je nog meer details per mail over het verloop van de dag en je standplaats.