Steiri­scher Schwung

Schuhplattler

Tickets

zo. 20/10/2019 | 15u05
zo. 20/10/2019 | 16u35

Locatie

samen op straat
dorpsplein Winksele
3020 Herent
België


De groep ‘Steirischer Schwung’ werd in 2009 opgericht. Het is een groep bestaande uit leden van zes gezinnen: kinderen en volwas­senen. Ze zingen, maken muziek en dansen met passie. Ze werden gerekru­teerd in de gemeen­schappen van Stiwoll en Sankt-Oswald, plaatsen in de buurt van Graz, hoofdstad van de provincie Stiermarken, in het zuiden van Oosten­rijk.

Hun dansprogramma bestaat uit verschei­dene figuur­dansen en Schuhplattler. Daarnaast hebben ze ook een zeer afwisse­lend programma met volkslie­deren en traditi­o­nele muziek uit hun regio en ze treden op in allerlei bezettingen. De volledige groep telt 25 leden tussen de 13 en 60 jaar oud.

De volwas­senen beoefenen de meest verschei­dene beroepen. Repeti­ties gebeuren dus tijdens hun vrije tijd en in het weekend zijn ze vaak op pad om concerten en dans- en zangop­tre­dens ten beste te geven. ‘Steiri­scher Schwung’ stond reeds op de affiche in Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Zweden, Kroatië, Sardinië en Schotland.

Naar Winksele komen ze speciaal met een delegatie mannen om tijdens ‘Samen op Straat’ hun indruk­wek­kende en onevenaar­bare ‘Schuhplattler’ te demonstreren. Hier kijken we al naar uit!